DoudouLinux DoudouLinux

Calculatorul pe care ei îl preferă!

Limbile site-ului [ar] [cs] [de] [en] [es] [fa] [fr] [it] [ms] [nl] [pt] [pt_br] [ro] [ru] [sr] [sr@latin] [th] [uk] [vi] [zh]

> Română > Documentație > Aplicații > Aplicații multimedia
WARNING: this section may be still refering to DoudouLinux 1.2 Gondwana. Please browse the English section to learn about DoudouLinux 2.1 Hyperborea.

Aplicații multimedia

Septembrie 2010 — ultima actualizare Iunie 2011

Toate versiunile acestui articol : [čeština] [Deutsch] [English] [français] [italiano] [Bahasa Malaysia] [română] [русский]

DoudouLinux oferă câteva aplicații din categoria multimedia, o arie de utilizare, destul de însemnată, a calculatoarelor din zilele noastre. Pe acest subiect nu este ușor de găsit aplicații care sunt accesibile copiilor fără ca aceștia să aibă o sumă de cunoștințe. Totuși, am ales câteva aplicații cu ajutorul cărora ei pot înregistra sunete, viziona filme sau asculta muzică, pot crea filme de animație, pot fi inițiați în pian, flaut și instrumente de percuție. În principal, sunt destinate copiilor de peste 6 ani.

Aplicațiile multimedia sunt descrise pe scurt în această pagină. În primul rând iată o listă a acestora ca legături către site-urile lor web:

Mai includem aici o pictogramă lansator numită Jukebox. Rolul acesteia este acela de a lansa aplicația media Totem cu o listă de redare creată din fișierele muzicale din dosarul Muzică.

GIF - 6.6 ko
Vkeybd

Claviatura virtuală-timidity

Claviatura virtuală și Timidity sunt două aplicații care, asociate, vă pun la dispoziție o claviatură de pian sau, mai exact, un sintetizator [1]. Claviatura virtuală afișează o claviatură de pian iar Timidity generează sunete în timp real dintr-o bancă de sunete instalată în DoudouLinux. Muzica este redată la apăsarea mouse-ului trecut peste clapele pianului sau la apăsarea tastelor calculatorului. Notele de pe tastatura calculatorului sunt aranjate precum clapele pianului, dar în mai multe coloane (mai degrabă precum o claviatură de orgă!).

MP3 - 109.6 ko
Petit Papa Noël
« Petit Papa Noël », piano Vkeybd-timidity
PNG - 35.8 ko
Hydrogen

Hydrogen

Hydrogen este o aplicație digitală pentru percuție, generatoare de ritmuri. Tobele sau instrumentele de percuție pot fi create într-un mediu grafic. Melodiile demonstrative vă ajută să înțelegeți cum lucrează și, în special, posibilitățile acesteia. Această aplicație este, admitem, mai complexă și se adresează copiilor mai mari (începând cu 8-10 ani). Compozițiile acestora poate că nu vor fi admise la premiile Grammy (cu toate că nu se știe niciodată...) dar, fără îndoială, vor fi inițiați într-unul din domeniile artistice în care poate fi utilizat calculatorul: muzica creată pe calculator.

Note

  • Este posibilă utilizarea claviaturii virtuale în timp ce rulează Hydrogen
  • De asemenea, puteți conecta claviatura virtuală la Hydrogen pentru a cânta în timp real folosind tastatura sau mouse-ul, dar operația nu este descrisă încă în acest manual.
  • Cântecele pot fi exportate ca fișiere audio în format Wav, pentru ca ceilalți să vă descopere creațiile fără a avea nevoie de Hydrogen.
MP3 - 173.5 ko
Hard-electro-rock démo
« Hard-electro-rock » démo Hydrogen + synthé Vkeybd-timidity.
JPEG - 73.1 ko
Songwrite

Songwrite

Songwrite a fost creat pentru cei care nu cunosc teorie muzicală. De aceea nu utilizează notațiile muzicale standard, ci reprezentări ale degetelor și file, care arată unde trebuie să vă puneți degetele pe instrumentul muzical! Ritmul este notat prin spațiile dintre note. Desigur, puteți să treceți la notarea muzicală oficială, dar nu acesta este comportamentul implicit al aplicației.

Mai mult, versurile pot fi adăugate ușor partiturii, pentru a cânta în întregime cântecul. Funcția de tipărire vă ajută la realizarea de broșuri cu muzică pentru copii. Noi credem că este o cale potrivită pentru a învăța muzică și pentru a învăța un instrument. Songwrite poate prezenta mișcările degetelor pentru flaut și pentru instrumente de percuție: flautul este un instrument ieftin, iar percuția poate fi învățată foarte ușor.

WAV - 2.2 MB
La mère Michèle
La mère Michèle (French children song)
JPEG - 83 ko
Stopmotion

Stopmotion

Stopmotion este un creator de filme de animație. Poate crea un fișier video dintr-o serie de imagini luate cu o cameră web, de exemplu. Utilizarea tipică este crearea unei scene din personaje mici, apoi realizarea fotografiilor și mutarea personajelor, pas cu pas. Utilizarea aplicațiilor pentru înregistrarea de sunet din DoudouLinux vă permite adăugarea de voci, sunete sau chiar muzică la aceste filme. Copiii vor descoperi astfel cum funcționează un cinema. Este totodată o oportunitate ca ei să înceapă să se gândească la scenarii, personaje, scene, peisaje, etc.

Zip - 64.7 ko
SOS turtle :)
PNG - 31.7 ko
Gnome sound recorder

Înregistrare sunet pentru Gnome

Această aplicație înregistrează sunete. Sunetele precum cele captate de un microfon sau cele produse de calculator, cum ar fi cele produse de claviatura virtuală și Hydrogen, pot fi înregistrate [2]. Pentru sunetele externe, trebuie să conectați la calculator un microfon sau o sursă numită Line apoi reglați nivelul sunetului. Puteți înregistra sunete mono sau stereo în formatele Ogg sau Wav. Din păcate, DoudouLinux nu poate regla nivelul înregistrării la pornire, deoarece intrarea de sunet diferă de la un calculator la altul. Este necesar ajutorul unui adult la început pentru a găsi butoanele corecte în aplicația de control volum descrisă mai jos...

PNG - 25.7 ko
Gnome volume control

Control volum pentru Gnome

Aceasta este, pe scurt, o aplicație pentru reglarea volumului sonorului. În general, veți modifica „Volum principal” sau „Master mono” pentru a modifica global volumul. Puteți, de asemenea, să modificați „PCM” pentru a modifica volumul sunetelor produse de aplicații. Pe de altă parte, acest volum nu are niciun efect asupra volumului microfonului, dacă aveți unul conectat. Pentru microfon trebuie să reglați percepția sunetului [3].

PNG - 61.7 ko
Totem

Totem

Totem este un player audio și video care poate citi un număr mare de formate video. Poate căuta, de asemenea, clipuri video direct pe Youtube. În mod obișnuit, acest program este mai puțin interesant pentru copii, deoarece fișierele video au nevoie de mult spațiu pe disc, ceea ce înseamnă că, în afară de Internet, nu ar trebui să permiteți accesul la clipuri video pe DoudouLinux. Chiar nu ne putem închipui pe copii conectând un DVD, un CD audio sau un player MP3! Există astfel posibilitatea ca această aplicație să nu se mai regăsească în versiunile viitoare ale DoudouLinux.

Jukebox

Nu este cu adevărat o aplicație, ci un lansator special care pornește playerul media cu o listă de fișiere pentru redare. Fișierele sunt în format MIDI, OGG și WAV, și sunt de găsit în dosarul Muzică din activitatea Întregul DoudouLinux. Acestea sunt redate în ordine aleatoare, și pentru a distra copiii, playerul este lansat în modul ecran complet, prezentând imagini curgătoare.

În prezent colecția muzicală din DoudouLinux nu este foarte vastă, însă ne propunem ca pe parcurs să includem mult cântecele, în mai multe limbi. O parte din acestea vor fi disponibile pe Internet, pentru a reduce dimensiunea CD-ului. Rețineți că partiturile pentru fișierele MIDI sunt disponibile în format Songwrite, dar și în format PDF, în același dosar Muzică.

Note

[1] Proiectul DoudouLinux oferă această asociere gata de utilizare sub numele Claviatură virtuală-timidity.

[2] Pentru a înregistra aceste sunete, trebuie să configurați sursa pentru înregistrare pe Mix

[3] În general, modificarea volumului microfonului nu este tot ceea ce trebuie să faceți, trebuie probabil să găsiți controlul pentru gain și controlul pentru sursă. Ultimul definește sursa care va fi înregistrată.


identica logo facebook logo google+ logo

Localizarea geografică a vizitatorilor

DoudouLinux logo Debian logo TSPU logo Genesi logo Gandi logo Hosting Extreme logo Linux Jobs Reviewed by I love Free Software

Creative Commons Copyright © DoudouLinux.org team - Toate textele din această pagină sunt publicate sub licența Creative Commons BY-SA

SPIP | schelet | Harta site-ului| Urmăriţi activitatea site-ului RSS 2.0