DoudouLinux DoudouLinux

Calculatorul pe care ei îl preferă!

Limbile site-ului [ar] [cs] [de] [en] [es] [fa] [fr] [it] [ms] [nl] [pt] [pt_br] [ro] [ru] [sr] [sr@latin] [th] [uk] [vi] [zh]

> Română > Documentație > Aplicații > Aplicații pentru productivitate
WARNING: this section may be still refering to DoudouLinux 1.2 Gondwana. Please browse the English section to learn about DoudouLinux 2.1 Hyperborea.

Aplicații pentru productivitate

Septembrie 2010 — ultima actualizare Septembrie 2011

Toate versiunile acestui articol : [čeština] [English] [Español] [français] [italiano] [Bahasa Malaysia] [română] [русский]

Da, din când în când trebuie să și lucrăm, iar calculatoarele ne pot ajuta în acest domeniu… Pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă acest rol al calculatoarelor, am ales zece aplicații foarte simple. Unele poate că-i vor ajuta doar pe părinți. Însă veți observa că tematica propusă nu este cu adevărat grea!

Aplicațiile pentru productivitate sunt descrise pe scurt în această pagină. Ca început, iată lista acestora ca o listă de legături către paginile lor web:

PNG - 64.6 ko
OpenDict

OpenDict

După cum puteți ghici, este un dicționar multilingv pentru traduceri. Este instalat împreună cu câteva dicționare dar poate fi configurat pentru a aduce dicționare de pe Internet. Mai mult, pot fi pronunțate cuvintele din limba engleză, grație unui sistem suplimentar de sintetizare vocală.

PNG - 22.7 ko
Gcalctool

Gcalctool

Acesta este un simplu calculator. Este configurat să afișeze cel mai ușor mod în care sunt prezente cele patru operații de bază. Însă modul avansat poate fi activat din meniul “Afișare” pentru a avea acces la funcții mai avansate sau foarte avansate.

PNG - 83.6 ko
Gedit

Gedit

Gedit este un mic editor de text. În loc de a asigura un software de procesare de text cu toate funcțiile unui asemenea program, noi credem că pe copii îi va mulțumi un editor de text simplu în care să învețe să redacteze propriile texte. În general, aspectul nu este o prioritate pentru aceștia (haideți mai întâi să-i învățăm să utilizeze corect semnele de punctuație și scrierea cu majuscule acolo unde este cazul!), iar oricum le-ar trebui doar o foarte mică parte a funcțiilor dintr-o aplicație pentru procesarea de text.

PNG - 49.5 ko
Empathy
Empathy + chat theme 2

Empathy

Empathy este un program pentru mesagerie în timp real. Poate fi configurată cu Google Talk, MSN sau chiar Facebook, dar în DoudouLinux este configurată să converseze doar cu calculatoarele din rețeaua locală. Trebuie doar să introduceți cablul de rețea în calculatorul DoudouLinux pentru ca programul de mesagerie să funcționeze! În acest mod copiii pot fi inițiați în acest tip de comunicare pe Internet fără a fi nevoie de deschiderea unui cont și fără riscul ca aceștia să intre în contact cu oricine de pe Internet… Când Empathy este pornit, apare un utilitar specific DoudouLinux care permite utiizatorului să-și modifice aliasul de rețea. Apoi Empathy se conectează, ceea ce adaugă un mic indicator verde în panoul superior. Trebuie să efectuați clic pe acesta pentru a afișa lista cu corespondenții din rețeaua locală.

JPEG - 21.1 ko
Empathy nickname dialog
JPEG - 16.4 ko
Neighbors on the local network
PNG - 98 ko
Epiphany browser

Navigatorul Epiphany

Acesta este un navigator de Internet bazat pe tehnologia Mozilla Firefox. Aduce tehnologia de blocare a reclamelor și a ferestrelor pop-up, pentru o navigare pe Internet mai plăcută. Pe de altă parte, nu este compatibil cu sistemul de module Firefox. Însă este mai prietenos cu resursele calculatoarelor și mai rapid decât Firefox, de aceea este integrat în DoudouLinux în locul Firefox.

PNG - 56.6 ko
PcManFm

PCManFm

PCManFM este un administrator de fișiere. Din nou, a fost ales în detrimentul altor administratori de fișiere, mai dotați, deoarece solicită mai puține resurse de sistem și este mai rapid. Ca urmare, asigură doar o previzualizare parțială a fișierelor ca pictograme. Rețineți că DoudouLinux presupune că, după o vreme, copiii vor învăța să-și administreze fișierele…

PNG - 844.3 ko
Eye of Gnome (eog)

Eog

Eog este un program pentru vizionarea de imagini care poate afișa mai multe formate foto sau imagine. Nu este vreun fel de program pentru editarea de fotografii, care nu prezintă niciun fel de interes pentru copii. Cel mult veți putea roti fotografiile la stânga sau la dreapta în cazul în care nu sunt luate pe orizontală.

PNG - 113.9 ko
Evince

Evince

Acesta este un vizualizator de fișiere PDF. Interesul copiilor este relativ mic dar documentele în format PDF sunt din ce în ce mai des întâlnite. De exemplu, documentația care însoțește DoudouLinux este în format PDF!

JPEG - 67.8 ko
Xarchiver

Xarchiver

Acesta este un administrator de arhive care poate lucra cu mai multe formate, precum zip, tar, rar și 7zip. Chiar dacă aplicația v-ar părea nefolositoare, o punem la dispoziție pentru cazurile în care ați putea descărca anumite fișiere arhivate de pe Internet. Există posibilitatea de a nu mai fi conținută de versiuni viitoare ale DoudouLinux.


identica logo facebook logo google+ logo

Localizarea geografică a vizitatorilor

DoudouLinux logo Debian logo TSPU logo Genesi logo Gandi logo Hosting Extreme logo Linux Jobs Reviewed by I love Free Software

Creative Commons Copyright © DoudouLinux.org team - Toate textele din această pagină sunt publicate sub licența Creative Commons BY-SA

SPIP | schelet | Harta site-ului| Urmăriţi activitatea site-ului RSS 2.0