DoudouLinux DoudouLinux

Calculatorul pe care ei îl preferă!

Limbile site-ului [ar] [cs] [de] [en] [es] [fa] [fr] [it] [ms] [nl] [pt] [pt_br] [ro] [ru] [sr] [sr@latin] [th] [uk] [vi] [zh]

> Română > Documentație > Întrebări și probleme întâlnite frecvent > Raportarea unor probleme hardware
WARNING: this section may be still refering to DoudouLinux 1.2 Gondwana. Please browse the English section to learn about DoudouLinux 2.1 Hyperborea.

Raportarea unor probleme hardware

Februarie 2011 — ultima actualizare Martie 2011

Toate versiunile acestui articol : [English] [français] [Bahasa Malaysia] [română] [русский]

Dacă nu puteți face ca rețeaua sau sunetul să funcționeze corespunzător, dacă ecranul nu este configurat corect, puteți utiliza utilitarul pentru raportarea problemelor hardware inclus în DoudouLinux. Acest utilitar generează un fișier text comprimat care conține multe informații despre configurația hardware a sistemului dumneavoastră. Noi putem apoi utiliza aceste informații pentru a diagnostica problema apărută. Rețineți că nu garantăm rezolvarea acesteia, dar măcar avem o idee despre ceea ce se întâmplă!

Note:

  • Vă rugăm să citiți, dacă există, paginile cu documentație corespunzătoare problemei dumneavoastră înainte de a ne contacta!
  • Nu vă putem ajuta în situația în care problema apare în cazul unei imprimante. Există imprimante care nu pot fi administrate de către DoudouLinux, din păcate nu știm precis care anume. Nu avem foarte multă experiență în cazul tipăririi în Linux…

Utilitarul pentru raportarea problemelor hardware

Utilitarul pentru raportarea problemelor hardware se găsește în grupul “System” din fila “Configurare”, în activitatea “Întregul DoudouLinux”. Este o aplicație foarte simplă, care generează un raport, după care propune trimiterea acestuia către portalul nostru pentru solicitări dacă aveți legătură la Internet. Dacă nu sunteți conectat, va trebui să utilizați un mediu de memorie extern (de ex. un stick USB), pentru a copia acest fișier în vederea trimiterii prin email de la un alt calculator. Numele fișierului raport este “doudou-hwreport.gz” și ar trebui să se găsească în dosarul personal.

PNG - 20.8 ko
Launching the hardware issue report tool
PNG - 17 ko
The hardware issue tool is able to reach the Internet

Rețineți că utilitarul nu poate trimite automat raportul. Trebuie să completați formularul și să atașați fișierul raport înainte de a trimite formularul. De aceea utilitarul va deschide administratorul de fișiere și navigatorul de internet pentru a vă arăta fișierul raport și formularul care trebuie completat. În situația în care fereastra navigatorului ascunde administratorul de fișiere, puteți comuta între ferestre utilizând tasta Tab în timp ce mențineți apăsată tasta Alt.

În situația în care nu sunteți conectat la internet, utilitarul nu mai deschide navigatorul, fiind arătat numai administratorul de fișiere, pentru a putea copia raportul în vederea trimiterii ulterioare.

PNG - 12 ko
Send the report by yourself if the Internet is unreachable…

identica logo facebook logo google+ logo

Localizarea geografică a vizitatorilor

DoudouLinux logo Debian logo TSPU logo Genesi logo Gandi logo Hosting Extreme logo Linux Jobs Reviewed by I love Free Software

Creative Commons Copyright © DoudouLinux.org team - Toate textele din această pagină sunt publicate sub licența Creative Commons BY-SA

SPIP | schelet | Harta site-ului| Urmăriţi activitatea site-ului RSS 2.0