DoudouLinux DoudouLinux

Calculatorul pe care ei îl preferă!

Limbile site-ului [ar] [cs] [de] [en] [es] [fa] [fr] [it] [ms] [nl] [pt] [pt_br] [ro] [ru] [sr] [sr@latin] [th] [uk] [vi] [zh]

> Română > Documentație > Aplicații > Jocuri amuzante
WARNING: this section may be still refering to DoudouLinux 1.2 Gondwana. Please browse the English section to learn about DoudouLinux 2.1 Hyperborea.

Jocuri amuzante

Septembrie 2010

Toate versiunile acestui articol : [čeština] [English] [français] [italiano] [Bahasa Malaysia] [română] [русский]

DoudouLinux oferă aproape 30 de jocuri amuzante. Acestea au fost alese pentru simplitate, amuzament sau pentru faptul că dezvoltă dexteritatea și/sau gândirea. Aceste jocuri se adresează copiilor începând cu vârsta de 4 ani și, în general, nu necesită abilitatea de a citi.

Jocurile sunt descrise pe scurt în această pagină. Vă prezentăm pentru început o listă a acestora, ca listă de legături către paginile lor web:

  1. jocuri de logică
  2. jocuri de cărți
  3. jocuri diverse
  4. jocuri tip arcade
  5. jocuri 3D

NB: jocurile 3D au nevoie de calculatoare mei recente (≥ 2002) cu chipseturi video produse de Intel sau ATI [1].

PNG - 136.9 ko
Mahjongg

Mahjongg

Un joc cu piese, tip solitaire, cu o înfățișare orientală. Îndepărtați piesele perechi pentru a demonta straturi aranjate într-un mod elaborat. Rețineți: numai piesele exterioare pot fi îndepărate…

PNG - 64.6 ko
Mines

Mine

Cunoscutul joc logic de tip puzzle, minesweeper. Găsiți minele pe un caroiaj, ținând seama de indiciile din pătrățelele descoperite deja.

PNG - 45.1 ko
Sudoku

Sudoku

Sudoku este un joc logic cu nume japonez care, recent, a devenit foarte apreciat. Trebuie să umpleți căsuțele cu cifre de la 1 la 9 astfel încât nicio linie, coloană sau formațiune 3×3 să nu conțină o anumită cifră de mai multe ori, ci numai o singură dată.

PNG - 21.4 ko
Cinq ou plus

Cinci sau mai multe

Obiectivul jocului este acela de a alinia cât mai des posibil cinci sau mai multe obiecte de aceeași culoare și formă, făcându-le astfel să dispară. Din neferice apar obiecte noi cu regularitate… De aceea trebuie să realizați linii pentru a elibera spațiu pentru a face posibilă mutarea obiectelor.

PNG - 66 ko
Quatre en ligne

Patru în linie

Obiectivul jocului este acela de a construi o linie de patru piese în timp ce încercați să opriți concurentul (om sau calculator) să-și construiască propria linie. Linia poate fi orizontală, verticală sau pe diagonală.

PNG - 45 ko
Same Gnome

Same Gnome

Obiectivul jocului este acela da a șterge obiectele în cât mai puține mișcări. Obiectele asemănătoare, care sunt și adiacente, pot fi șterse în grup. Obiectele rămase formează noi grupuri în spațiile goale. Cu cât este mai mare grupul șters, cu atât este mai mare scorul realizat.

PNG - 63.6 ko
Iagno

Iagno

Iagno este o versiune pentru calculator a jocului Reversi, cunoscut mai mult ca Othello. Obiectivul jocului este acela de a întoarce și schimba în culoarea proprie cât mai multe din piesele concurentului, fără a-i da posibilitatea ca și acesta să vă întoarcă piesele. Acest lucru se face prin plasarea a două piese proprii în jurul unei piese a concurentului.

PNG - 60.5 ko
Tétravex

Tetravex

Tetravex este un puzzle simplu în care piesele trebuie poziționate în așa fel încât numerele de același fel să se afle unul lângă celălalt. Dar piesele nu au doar două laturi… Jocul este contra cronometru iar timpii sunt păstrați pe o tabelă de punctaj cumulativă.

PNG - 23.1 ko
Klotski

Klotski

Obiectivul jocului este acela de a muta blocurile predefinite într-o zonă marcată de piloni de culoarea verde în cât mai puține mișcări. Pentru aceasta, trebuie să mutați blocurile unul câte unul cu ajutorul mouse-lui, eliberând traseul.

PNG - 36.8 ko
Gnome Mastermind

Gnome Mastermind

Mastermind este un joc minimal Mastermind™. Obiectivul jocului este acela de a găsi codul ascuns în culori respectând indicațiile primite. Sunt permise mai multe încercări. Pentru fiecare încercare, calculatorul indică dacă ați dedus corect unele culori precum și poziția acestora.

PNG - 90.2 ko
Aisleriot

Aisleriot

O compilație cu mai mult de optzeci de jocuri solitaire diferite. Orice, de la favorite ca Freecell și Klondike, până la jocul cam fără sens Clock Patience. Puteți petrece așadar ore întregi în solitudine!

PNG - 96.3 ko
Blackjack

Blackjack

Jocul de cărți din cazinouri fără ca dumneavoastră să fiți nevoiți să plătiți vreo datorie. Blackjack este un joc cu mai multe perechi de cărți, cu reguli de cazinou. Obiectivul jocului este acela de a aduna cărți care, însumate, să fie mai mari decât ale dealerului, dar fără a trece de 21.

PNG - 8.6 ko
Kpoker

Kpoker

KPoker este un joc de cărți care păstrează regulile jocului original de poker. Jocul oferă ca oponent calculatorul și mai multe seturi de cărți de joc. Puteți juca în modul automat pentru pariuri sau puteți modifica puțin suma pariată. Trebuie să cunoașteți ordinea combinațiilor de cărți (pereche, trei bucăți, chintă, etc.).

Gnometris

Jocul clasic cu blocuri căzătoare, Tetris. Obiectivul jocului este acela de a crea linii orizontale complete, care vor dispărea. Blocurile apar în șapte forme diferite, alcătuite din patru segmente: unul este drept, două în formă de L, altul pătrat și două în forma literei S. Punctați prin accelerarea căderii blocurilor și prin completarea liniilor. Cu cât avansați, treceți la alt nivel și blocurile cad mai repede.

Flash - 1 ko
Frozen bubble - Youtube

Frozen Bubble

Jocul constă în principal în aruncarea unor bile colorate aleator pe tablă. Dacă bila trasă formează o grupare de cel puțin trei bile de aceeași culoare, această grupare de bile va cădea de pe tablă. Dacă există bile de orice culoare lipite de gruparea formată, și acestea vor cădea. În modul un singur jucător, obiectivul jocului este acela de a elibera tabla în cel mai scurt timp posibil. În modul cu doi jucători sau la jocul în rețea, obiectivul este acela de a rezista mai mult decât concurenții.

PNG - 92.6 ko
Tali

Tali

Tali este un fel de poker cu zaruri și fără bani. Aruncați cinci zaruri de trei ori și încercați să scoateți o mână bună. Celelalte două aruncări pot include oricare din zaruri sau pe toate. Cu Tali puteți juca, de asemena, și Kismet.

Flash - 1 ko
Gweled - Youtube

Gweled

Gweled este o versiune nouă a unui joc foarte apreciat, numit "Bejeweled" sau "Diamond Mine". Scopul jocului este acela de a alinia trei sau mai multe pietre prețioase de același fel, orizontal sau vertical, prin schimbarea locului pietrelor prețioase care sunt adiacente. Dacă distrugeți mai multe pietre prețioase în același timp, veți aduna mai multe puncte. Jocul se termină când nu mai există mutări valide.

PNG - 269.2 ko
Kolf

Kolf

Kolf este un joc de golf în miniatură care poate fi jucat de unul singur, împotriva calculatorului sau împreună cu alți jucători. Într-o competiție pot participa până la 10 jucători. Kolf conține terenuri variate și tutoriale pentru deprinderea abilităților. Mouse-ul controlează atât direcția cât și forța cu care loviți mingea.

PNG - 29 ko
Nibbles

Nibbles

Nibbles este un joc în care trebuie să ghidați un șarpe. Mișcați șarpele pe tablă înghițind diamante și evitând obstacolele plasate în jur. Nibbles poate fi jucat și în rețea și conține șase șerpi răi controlați de calculator!

PNG - 31 ko
Robots

Robots

Jocul clasic cu roboți în care trebuie să evitați o hoardă de roboți care încearcă să vă omoare. Fiecare mișcare pe care o faceți aduce pe roboți mai aproape de dumneavoastră. Din fericire nu sunt foarte inteligenți iar dumneavoastră aveți la dispoziție posibilitatea de a vă teleporta.

Flash - 1 ko
Pingus - Youtube

Pingus

Pingus este o clonă a clasicului joc Lemmings™. Jucătorul preia comanda unei cete de pinguini și îi conduce prin etapele jocului. Întrucât animalele își văd de treaba lor, jucătorul le poate influența prin comenzi, precum construirea unui pod, săparea unei gropi sau direcționarea acestora. Scopul fiecărui nivel este acela de a găsi ieșirea, pentru care trebuie să utilizați multiple combinații de comenzi.

Flash - 1014 octeţi
Hannah’s horse - Youtube

Help Hannah’s horse

Un joc tip arcade descris cel mai bine ca o combinație între pacman și fastfood. Adunați bomboanele și morcovii în timp ce evitați fantomele! Drăguț și plin de culoare! Rețineți: este cu adevărat rapid și nu trebuie să luați un articol special care inversează rolul tastelor săgeți stânga și dreapta…

Flash - 1006 octeţi
Circus Linux - Youtube

Circuslinux

Obiectivul jocului este acela de a mișca un balansoar astfel încât să puteți arunca clovni în aer. Când clovnii ajung suficient de sus, sparg multe baloane înainte de a cădea din nou. Se joacă cu mouse-ul și este, de asemenea, un joc rapid…

Flash - 1 ko
Tower toppler - Youtube

Tower toppler

O clonă a jocului Nebulus. Trebuie să ajutați un animăluț verzui să oprească un fel de mecanism "diabolic". "Butonul de oprire" se află undeva în turnurile înalte. În drumul către țintă trebuie să evitați mulți roboți ciudați care păzesc turnul.

PNG - 163 ko
Abe’s amazing adventure

Abe’s amazing adventure

Un joc în care personajul pe care-l ghidați trebuie să adune chei și să deschidă uși pentru a-l elibera pe prietenul său. Desigur că explorați o lume ostilă, dar aveți la îndemână câteva trucuri care vă ajută să scăpați…

Flash - 1 ko
Super Tux - Youtube

Super Tux

SuperTux este un joc clasic 2D similar cu jocul original Super Mario®. Eroul dumneavoastră este un pinguin pe banchiză, care trebuie să adune monezi și să depășească obstacolele pentru a trece la următorul nivel. Bonusurile îl fac să crească și-i dau posibilitatea de a trage în adversari.

Flash - 956 octeţi
Nikwi Deluxe - Youtube

Nikwi

Prindeți bomboanele și obțineți înghețată! Și este la fel în oricare nivel…La început este destul de ușor, dar nivelul de dificultate crește odată cu creaturile care se luptă atunci când doriți să treceți pe lângă ele!

JPEG - 5.7 ko
Ceferino

Ceferino

O clonă a jocului Pang. Personajul pe care-l ghidați trebuie să distrugă baloane în timp ce le evită. Fiecare balon spart dă naștere la două baloane mai mici... Anumite uși capcană din podea și baloane foarte mari conțin bonusuri care vă fac foarte puternici.

Flash - 1 ko
Foobillard - Youtube

Foobillard

Un joc de biliard 3D. Puteți juca diferite jocuri de biliard (8 ball, snooker, etc.). Cel mai greu este să respectați regulile… Acest joc va rula numai pe sisteme cu chipseturi video Intel sau ATI, deoarece se bazează pe funcții 3D.

Flash - 1 ko
Super Tux Kart - Youtube

Super Tux Kart

Un joc inspirat din jocul Super Mario Kart®. Competitorii pot aduna articole aflate în cuburile de pe șosea pentru a le folosi la întins capcane. Acest joc va rula numai pe sisteme cu chipseturi video Intel sau ATI, deoarece se bazează pe funcții 3D.

Note

[1] Această cerință nu este din cauză că există un contract între noi și aceste firme (!). Apare ca urmare a faptului că Linux include nativ drivere grafice 3 D pentru Intel și ATI, însă nu și pentru nVidia.


identica logo facebook logo google+ logo

Localizarea geografică a vizitatorilor

DoudouLinux logo Debian logo TSPU logo Genesi logo Gandi logo Hosting Extreme logo Linux Jobs Reviewed by I love Free Software

Creative Commons Copyright © DoudouLinux.org team - Toate textele din această pagină sunt publicate sub licența Creative Commons BY-SA

SPIP | schelet | Harta site-ului| Urmăriţi activitatea site-ului RSS 2.0