DoudouLinux DoudouLinux

Calculatorul pe care ei îl preferă!

Limbile site-ului [ar] [cs] [de] [en] [es] [fa] [fr] [it] [ms] [nl] [pt] [pt_br] [ro] [ru] [sr] [sr@latin] [th] [uk] [vi] [zh]

> Română > Despre > DoudouLinux, calculatorul pe care ei îl preferă!
WARNING: this section may be still refering to DoudouLinux 1.2 Gondwana. Please browse the English section to learn about DoudouLinux 2.1 Hyperborea.

DoudouLinux, calculatorul pe care ei îl preferă!

Septembrie 2010 — ultima actualizare Iunie 2011

Toate versiunile acestui articol : [عربي] [čeština] [Deutsch] [English] [Español] [français] [italiano] [Bahasa Malaysia] [Português] [Português do Brasil] [română] [русский] [српски] [ไทย] [Tiếng Việt] [中文]

DoudouLinux oferă o colecție de jocuri educaționale și ușor de utilizat, pentru a aduce distracția și învățatul în același spațiu. De la vârsta de doi ani, copiii pot utiliza DoudouLinux. Nu este necesar ca aceștia să poată citi, nici ca ei să fie experți în mânuirea mouse-ului, dimpotrivă. Pentru copiii mai mari, aplicații simple dau posibilitatea de a scrie texte, de a desena, de a calcula sau chiar de a descoperi cum se fac muzica și filmele. Mai mult, copiii pot împrumuta, copia și oferi prietenilor DoudouLinux, precum fac și cu jucăriile preferate - totul este perfect legal!

Un mediu simplu și eficient

activity-menu {PNG}Proiectul DoudouLinux consideră că produsele actuale ale industriei de profil pentru marea masă a utilizatorilor de calculatoare nu sunt potrivite pentru uzul copiilor deoarece acestea oferă funcții prea multe și solicită cunoștințe pe care copiii nu le au. Din aceste motive, mediul DoudouLinux este realizat special pentru copii astfel:

mini-doudoulinux {PNG}

  • fără meniuri derutante derulante
  • nu este necesar să citiți nimic
  • nimic nu trebuie plasat sau șters ori mutat de pe suprafața de lucru
  • cele mai multe din aplicațiile DoudouLinux nu solicită noțiunile de fișiere și dosare
  • ferestrele aplicațiilor nu dispar pe neașteptate în bara de sarcini (lista de ferestre) (de fapt nu există listă de ferestre!)
  • nu există mesaje de notificare supărătoare
  • nu apar întrebări neașteptate
  • nu trebuie să efectuați clic pe butonul de start pentru a opri calculatorul!!! [1]

Ușor de utilizat și pentru tătici și mămici!

Nu este necesar să instalați DoudouLinux pentru a-l utiliza și îl puteți lua oriunde cu dumneavoastră, de exemplu la bunici. DoudouLinux este oferit ca întreg și gata de utilizare, nu trebuie să mai descărcați nimic, nu există actualizări de făcut și nu există nimic de administrat. Începând cu versiunea 2010-11 este inclus și un utilitar pentru filtrarea în timp real a paginilor web, pentru a feri ochii copiilor de site-urile “nebunatice”. Așa că cel mult va trebui să alegeți ieșirea de sunet și viteza mouse-ului! Mai mult, DoudouLinux rulează pe orice calculator compatibil PC precum și pe sistemele Macintosh™ de după anul 2006 [2].

DoudouLinux este bazat pe tehnologia “Live CD” care dă posibilitatea rulării unui sistem întreg de pe un mediu CD în loc de a porni calculatorul de pe un sistem instalat deja în acesta. În niciun caz DoudouLinux nu va accesa datele locale existente pe sistem și nici Internetul. Așadar puteți lăsa copiii să se joace la calculator fără nicio grijă. În plus, DoudouLinux nu conține niciun fel de programe malware, precum viruși informatici, viermi, Troieni, aplicații spyware, adware sau keylogger. Și deoarece DoudouLinux rulează doar de pe CD, nu poate fi stricat de programe malware sau nu se blochează din pricina echipamentelor defecte sau a erorilor. Pentru a scurta o poveste destul de lungă, acesta nu presupune niciun risc!

Și este 100% legal!

DoudouLinux este realizat pe baza programelor libere, libere precum în libertate [3]. Acordul de licență liberă permite oricui să copieze, să distribuie, să analizeze și chiar să modifice astfel de programe în deplină libertate. Puteți astfel copia, împrumuta și oferi DoudouLinux oricui doriți. Noi chiar vă rugăm să faceți tone de copii!

Note

[1] meniul “Start” care există în unele sisteme…

[2] Apple a început să instaleze procesoare Intel pe mașinile proprii în acest an. DoudouLinux rulează numai pe sisteme care au procesoare AMD, Intel sau compatibile Intel x86.

[3] Tehnic, DoudouLinux este bazat pe Debian Linux și utilizează o mare majoritate pe pachete luate din acest sistem.


identica logo facebook logo google+ logo

Localizarea geografică a vizitatorilor

DoudouLinux logo Debian logo TSPU logo Genesi logo Gandi logo Hosting Extreme logo Linux Jobs Reviewed by I love Free Software

Creative Commons Copyright © DoudouLinux.org team - Toate textele din această pagină sunt publicate sub licența Creative Commons BY-SA

SPIP | schelet | Harta site-ului| Urmăriţi activitatea site-ului RSS 2.0