DoudouLinux DoudouLinux

Počítač, kterému dají přednost!

Jazyk webu [ar] [cs] [de] [en] [es] [fa] [fr] [it] [ms] [nl] [pt] [pt_br] [ro] [ru] [sr] [sr@latin] [th] [uk] [vi] [zh]

> Čeština > Přispění finančním darem

Přispění finančním darem

Listopad 2013

Dostupné překlady tohoto článku: [čeština] [English] [français] [русский]

DoudouLinux je iniciativou komunity rodičů, která má za cíl pomoci dětem z celého světa k seberealizaci. To vše s použitím těch nejlepších z informačních technologií, ovšem bez vlivu mocných korporací. Ve světě, který je zcela ovládán informačními technologiemi se snažíme, aby je naše děti zvládly a naučily se je používat s rozumem. Více o naší motivaci je popsáno v našem prohlášení.

Sdružení DoudouLinux

Projekt DoudouLinux má právní formu neziskové organizace s názvem Association DoudouLinux, založené ve Francii, dle „loi 1901“ [1], smyslem jehož existence je:

  • propagace projektu po celém světě
  • vytváření informačních technologií přátelských k dětem a jejich zdravému (duševnímu) vývoji
  • zajištění dlouhodobého trvání projektu
  • být (právním) subjektem, na který se mohou obracet další organizace, které náš projekt chtějí podporovat

Financování aktivit sdružení je v tuto chvíli závislé na darech a sponzorství. Práce na projektu samotném pak závisí na volném čase věnovaném těmi, kteří se na vývoji DoudouLinuxu podílejí. Jak projektu pomoci? Pokud nemůžete nabídnou svůj volný čas či zapojit svou organizaci, je možné ještě přispět finančním darem. Získané prostředky jsou použity na:

  • provoz a rozvoj naší technické infrastruktury (servery na Internetu)
  • účastnění se výstav, konferencí a dalších událostí tohoto typu, kdy taková účast je nějak prospěšná k dosažení cílů projektu (náklady na cestování a ubytování)
  • nezbytné technické vybavení (prezentační technika, nástroje pro umělce, atd.)
  • výrobu prezentačních materiálů jako USB paměťové klíčenky, hrnky, čepice, trička, atd.

Pokud by se k tomu dostávalo prostředků, rádi bychom též odměňovali ty nejpracovitější přispěvatele, aby projektu dlouhodobě mohli věnovat co nejvíce času a jeho vývoj tím pokračoval rychleji. Tím dříve by se mohlo podařit v očích dětí zastínit televizi, ty z bezduchých webových stránek, herní konzole a tablety s neužitečnými aplikacemi – udělat je pro to třeba opravdu hodně! Více o některých nápadech, které bychom rádi realizovali, se dočtete na stránce Jaké jsou plány projektu DoudouLinux do budoucna?.

Darování prostřednictvím přeshraničního převodu z účtu

Banka, ve které má sdružení veden účet přijímá převody ze všech bank na celém světě. Ohledně měny, přijímána je jakákoli, ale pro snížení směnárenských poplatků je doporučeno použít Euro. Pokud potřebujete oficiální potvrzení daru, prosím pošlete nám následně potřebné informace o vás a převodu samotném na e-mail treasurer@asso.doudoulinux.org. A i když třeba žádné potvrzení nepotřebujete, můžete poslat „jen“ hřejivou zprávu, že jste se rozhodli podpořit náš projekt :).

  • Název účtu: Association DoudouLinux
  • BIC/SWIFT: CMCIFR2A
  • IBAN: FR76 1027 80500 5000 2039 5901 62
  • Účel: Donation

Darování prostřednictvím kreditní/debetní karty či služby PayPal

V tuto chvíli pro nás platby z platebních karet zprostředkovává služba PayPal. Pro jednorázový dar není třeba mít účet u této služby. Převodní poplatky u služby PayPal jsou na přibližně srovnatelné úrovni s těmi u bank [2]. Takže pokud vysloveně netrváte na použití platební karty či již nemáte u PayPal účet, klidně použijte standardní bankovní převod.

Pravidelný dar, každý měsíc

Jednorázový dar

Darování prostřednictvím virtuální měny BitCoin

Naše bitcoinová adresa je: 14DYwwkZNYiRHUWC116zy5G6w3TaeeSZEW

Zde je QR kód:

DoudouLinux bitcoin address for donations

Darování šekem

Kontaktujte nás na e-mail contact@asso.doudoulinux.org.

Jak se stát členem sdružení

Můžete se též stát členem výše jmenovaného sdružení DoudouLinux. Jako člena vás, dle na možností, může sdružení podporovat v aktivitách na vývoji a propagaci DoudouLinuxu (ovšem pro získání takovéto podpory je třeba nejprve nějakou činností přispět!). Dále můžete volit do předsednictva projektu či na tuto pozici kandidovat. Členský příspěvek činí 10 € na rok. Pokud se chcete stát členem, kontaktujte nás na e-mail contact@asso.doudoulinux.org. Členy mohou být jak jednotlivci, tak i organizace (s nějakou právní formou).

Poznámky

[1] Sdružení dle zákona o sdruženích, vydaného roku 1901.

[2] S tím rozdílem, že banky o poplatek navyšují posílanou částku, zatímco PayPal si ho z ní odečítá.


identica logo facebook logo google+ logo

Z jakých míst na Zemi sem lidé chodí

DoudouLinux logo Debian logo TSPU logo Genesi logo Gandi logo Hosting Extreme logo Linux Jobs Reviewed by I love Free Software

Creative Commons Copyright © DoudouLinux.org team - Veškeré texty na této stránce jsou publikovány pod licencí Creative Commons BY-SA

SPIP | šablona | Mapa stránek| Sledování aktivity webu RSS 2.0